AKO SI VYBRAŤ SPRÁVNE AUTO PRE VÁS?

Kúpa vozidla by mala byť predovšetkým radostnou udalosťou. Ako si však vybrať z takmer nekonečnej ponuky vozidiel rôznych kategórií, cenových relácií či vybavenia to pravé pre Vás?

Kúpa vozidla by mala byť predovšetkým radostnou udalosťou. Ako si však vybrať z takmer nekonečnej ponuky vozidiel rôznych kategórií, cenových relácií, či vybavenia to pravé pre Vás?

5 OTÁZOK, NAD KTORÝMI BY STE SA MALI PRED
KÚPOU AUTA ZAMYSLIEŤ

Chcete auto na reprezentovanie, šport alebo pre rodinu? (typ auta)

Jazdíte autom krátke vzdialenosti a prevažne po meste? Myslite na spotrebu, možnosti parkovania a zvoľte menšie a kompaktnejšie auto. Pravidelne šoférujete dlhé trasy, alebo potrebujete reprezentatívny model? Komfort z jazdy limuzínou je určite nenahraditeľný, preto tento typ vozidla bude dobrou voľbou.

Miluje Vaša rodina prírodu a zimné svahy? Vyberte si SUV-čko alebo terénne auto, ktoré si poradí ako so snehom, tak aj s blatom. Cesta naprieč Európou s celou rodinou? Jednoznačne Van. Nebudete sa predsa tlačiť.

Chcete tankovať benzín, naftu alebo využiť alternatívne zdroje? (motorizácia)

Pri kúpe auta zvážte typ motora. Pre jazdu po meste na krátke vzdialenosti s častým studeným štartom bude lepšie zvoliť benzínový motor, ktorý sa rýchlejšie zahreje na prevádzkovú teplotu a odolá studeným zimám.
Ak cestujete na dlhšie vzdialenosti, máte dynamickú terénnu jazdu a chcete, aby bola aj úsporná, naftový motor je pre Vás vhodnejší. Ak chcete vsadiť na eko jazdu, dnes už existujú aj autá s hybridnými motormi, či elektromobily.

Dlhšia jazda si tiež vyžaduje výkon pri obiehaní, preto nezabúdajte zvážiť aj tento faktor. Čím je vyšší výkon, tým je auto silnejšie. Spotreba tiež rozhoduje, nechcete predsa neustále vyhľadávať benzínky. Avšak najväčším nepriateľom spotreby je šofér a jeho štýl jazdy.

Chcete automatiku, manuál, držiaky na kávu či masáž chrbta? (výbava auta)

Výbava auta je veľmi dôležitá. GPS navigácia v paneloch, sklápanie spätných zrkadiel či parkovacia kamera?
Pohon 4x4, elektrické sťahovanie okien, klimatizácia, ergonomické sedadlá, automatická alebo manuálna prevodovka? Sú to naozaj všetky vymoženosti? Alebo ich potrebujete viac? Myslite na bezpečnosť, pohodlie a kvalitu svojho cestovania.

Chcete nové alebo ojazdené auto? (vek a kilometre)

Ak Vám to rozpočet dovolí, mnohí zvolíte kúpu nového auta. Avšak dnes existuje obrovská ponuka kvalitných ojazdených áut, ktoré rovnako splnia Vaše kritéria a potreby ako nové auto. Pri ojazdených autách sa najčastejšie stretne reálna cena auta, kvalita a potreby zákazníka.

Aký máte rozpočet na kúpu auta? (náklady na auto)

pri kúpe auta rozhoduje ako kvalita, tak aj cena. Nerátajte však len s kúpnou cenou auta. Prirátajte mesačné prevádzkové náklady, tankovanie, servisné poplatky, ceny za náhradné diely či ročné zákonné a havarijné poistenia.
To všetko sa zarátava do skutočnej ceny auta. Nesnažte sa za každú cenu ušetriť, ale ani preplatiť.

Pri kúpe auta zvažujte potreby.  Myslite na seba a svojich blízkych. Na komfort a bezpečie vodiča aj posádky. Pretože existuje veľký rozdiel medzi tým, čo chcete, čo sa Vám páči a tým, čo naozaj potrebujete.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...